קציצות קינואה
מבשלים את הקינואה – שמים את הקינואה, שם גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה אחד בסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהקינואה מוכנה וכל המים נספגים. לפעמים צריכים להוסיף כחצי כוס מים. תבדקו ותחליטו אם יש צורך. למה פלפל אנגלי ועלה דפנה? יש שאומרים שלקינואה יש טעם לוואי. אם מבשלים בצורה כזו זה תמיד יוצא טעים ומוצלך. החלק החשוב והקשה בזה הוא לדוג את ששת הגרגרים ואת העלה מהקינואה המבושל אבל זה שלב מאד חשוב ורצוי לעשות את המאמץ. מניחים בצד להתקרר. שמים את הפשתן טחון בקערה ומוסיפים את המים. מניחים 2 דקות. קוצצים את הבצל, סלרי, פלפל…
חציל קלוי על טחינה עגבניות צלויות
חציל קלוי על טחינה עגבניות צלויות של השף ג'יוואן גיל רייזר מ"קפהדרציה" בהר תבור
תבשיל סיצילאני של ירקות וקטניות
תבשיל סיציליאני של בורגול, עדשים, טופו ואגוזים באדיבות מסעדת קפה גלריה, כרכור
תבשיל גריסים עם פטריות צרובות
תבשיל גריסים ופטריות שמצדיק את השקעה המוקדמת בו
סלסת עגבניות חרוכות
חריכת העגבניות במתכון הפשוט הזה נותנת לסלסה טעם מעושן, כאילו נאכלה ליד מדורה, בבקתה קטנה במקסיקו
ערוגה של ירקות צלויים
מגוון ירקות עונתיים מוגשים על "אדמת" חומוס וחצילים שרופים. מנה חגיגית טבעונית, ניתן להגיש כמנה ראשונה או עיקרית למרכז השולחן





