מאמרים

מדריך לרשויות מקומיות מעודד תזונה מבוססת צומח

מדריך "עיר מקדמת תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה." של רשת ערים בריאות מדגיש את החשיבות של תזונה בת קיימא

רשת ערים בריאות הוציאה חוברת הדרכה לרשויות מקומיות לעידוד תזונה מ.ב.ט.י.ח.ה – מקיימת, בריאה, בטוחה, טבעית, ים תיכונית, חכמה והוגנת. החוברת כוללת התייחסות נרחבת להשלכות הסביבתיות של ייצור מזון ומדגישה את חשיבות התזונה מבוססת צומח בתזונה הים תיכונית. המדריך נכתב ככלי עזר לרשויות עירוניות ולארגונים בעיר שפועלים לקדם תזונה נבונה לכלל התושבים. הוא מציג תפיסה מערכתית וכולל את המושגים, המתווה לפעולה ומספק כלים מעשיים ליישום. המדריך כולל גם דוגמאות של יישום מדיניות בארץ ובעולם ותכניות ספציפיות ומעמיק בידע שקשור בתזונה בריאה, בטוחה ומקיימת. החוברת אף כוללת המלצות תזונה ספציפיות (בעמוד 49) ומציינת צריכה יומית של ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות...

להמשך קריאה

איך לשלב יותר מנות עיקריות מן הצומח בחדר אוכל מוסדי

טיפים והצעות איך לשלב יותר מזון מן הצומח בחדר האוכל המוסדי, ולמה זה משתלם לכם.

העתיד כבר כאן מיטב השפים בעולם כבר מבינים שהגישה הקולינרית העכשוית שמה את המזונות מן הצומח במקום מרכזי על הצלחת. מהנדסי מזון עומלים על יצירת תחליפי בשר ממקורות צמחיים שיוכלו להשתלב במתכונים הקיימים ולספק את דרישות הצרכנים: שמירה על טעם הבשר- ללא בשר. והסועדים מצביעים ברגליים. הביקוש למנות איכותיות מן הצומח הולך ועולה לצד ריבוי צמחונים וטבעונים וכן "המפחיתנים" שמעדיפים שלא לאכול מנה בשרית מדי יום. המהפכה לא מאחרת להגיע גם אל המטבח המוסדי בישראל. מטבחים מוסדיים בישראל אחראים להזנת חלק ניכר מהאוכלוסיה שכוללת עובדים במקומות עבודתם, ילדים במסגרות צהרונים ובפנימיות, עובדי שירותי ההצלה והבטחון ועוד. בשנים האחרונות גדל היצע...

להמשך קריאה

בריאות במקום העבודה מתחילה בתזונה מבוססת צומח

איך משפיעה התזונה במקום העבודה על משקל תקין של העובדים ועל פריון העבודה?

מאת: מיכל וולנסקי, מנהלת שוק מוסדי במיטלס מאנדיי ארגונים רבים מבינים כיום את תפקידם בייצור סביבת עבודה שמקדמת את בריאות העובדים שלהם. בין היתר זה אומר ליצור סביבה שמעודדות בחירות נבונות יותר: להגיע על אופניים, להשתמש במדרגות, ולאכול אוכל מזין בארוחות וביניהן. עם זאת, מספיק מבט בחדר האוכל כדי לראות שהיצע המנות עיקריות מעודד בחירה שאינה בהלימה עם המלצות התזונה של משרד הבריאות, הקוראות כיום להרחבה משמעותית של תזונה מן הצומח. כיום, הרוב הגורף של המנות העיקריות הן מהחי (בקר, עוף או דגים) והסועדים מכוונים, בהנחה שהם רוצים מנה עיקרית ולא תוספות או סלט, לאכול בשר על בסיס יומי. אז מהן המלצות...

להמשך קריאה

ה-מגמה הקולינרית לשנת 2018 – מנות עיקריות מבוססות צומח plant-based dinning

מביני דבר מהעולם הקולינרי בארה"ב תמימי דעה שהטרנד החזק לשנת 2018 הוא לשים את המזון מהצומח במרכז.

מבט על המגמות הקולינריות החזויות לשנת 2018 מראה שמעמד המזון מהצומח ותחליפי בשר בפרט מתחזק ומובל ע"י עליית ביקוש הצרכנים למזון בריא יותר, הומני יותר ומזיק פחות לסביבה. כיזרנו עבורכם חלק מהתחזיות החמות: Baum & Whiteman במסגרת המגמות החמות בתחום המסעדנות והמלונות ל 2018 מציינים שה-טרנד לשנת 2018 הוא מעבר למזונות מבוססים צומח שמובילים הצעירים (דור המלניום, דור ה- X ודור ה- Z) בעוד שמסעדות רבות מפגרות אחרי ביקוש הצרכנים. את המגמה מובילות רשתות המזון, וההערכה היא שצפוי גידול מתמשך של 10% בביקוש למנות עיקריות מהצומח. הם מציינים ארגונים גדולים (ובניהם Panera Bread, Hilton Hotels, Stanford University, Unilever, and Sodexo,...

להמשך קריאה

כיצד נעודד אנשים לצרוך יותר מנות מן הצומח?

איגדנו עבורכם רעיונות שעובדים בשטח וממצאי מחקרים העוסקים בפסיכולוגיה של אכילה, על מנת לכוון לבחירה בריאה יותר של המזון המוגש.

שף גילי חיים השף הראשי של יוניליוור פודסולושיינס משתף ברעיונות וטיפים מעשיים איך להעשיר את המגוון הצמחוני בשני ואיך לעודד סועדים לבחור בו צולם במסגרת כנס חדשנות בקולינריה מן הצומח לשוק המקצועי 14.5.2018 מספר טיפים שכדאי לשים לב אליהם: סדרו את הפס כך שהמנות מן הצומח יהיו ראשונות *אנשים נוטים לקחת מנות שמגיעים אליהן ראשונות. *אנשים שבוחרים במנות בריאות – נוטים להמשיך לקחת מנות בריאות יותר גם בהמשך הפס. (ולהיפך – אנשים שייקחו מנות לא בריאות, נוטים להמשיך להעמיס על צלחתם מזון לא בריא) הגישו מנות טעימות *הכירו את הטעמים של הקהל אליו אתם פונים *הכינו מנות מן הצומח בטעמים...

להמשך קריאה