מרק אפונה ואספרגוס קר

מה יותר מרענן ומזין ממרק ירקות קר בקיץ? הפעם אפונה ואספרגוס אבל אפשר לנסות שילובים שונים או אפונה בלבד

מרק דלעת ומייפל

מרק דלעת ומייפל עם שמן מיוחד מזרעי דלעת,(שהוא מומלץ ביותר אבל לא חובה) של השף עומר גרסון

מרק עגבניות

חותכים גס את הירקות שמים כף שמן זית בסיר בישול ומוסיפים את הירקות (חוץ מהשום ובצל ירוק) מבשלים מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט. 3-5 דקות בשלב זה אפשר להוסיף את הבצל ירוק ושום. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות. מוסיפים את המים, מיץ תפוזים ועגבניות ומבשלים 30 דקות. מוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם. מבשלים עוד 15 דקות. מרסקים את המרק בבלנדר או עם בלנדר מוט. אפשר לעשות אותו חלק לגמרי. אני אישית מעדיפה את המרק עם מרקם גס יותר. מגישים עם פלח לימון בתאבון!