• חותכים את הבטטה לשניים לאורכה, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהקליפה כלפי מעלה, יוצרים כמה חורים בעזרת מזלג כדי לזרז את הצלייה, וצולים בתנור בחום מקסימלי כ-30 דקות, או עד שהבטטות מתרככות בהתאם לעוצמת התנור.
  • מבשלים את פולי הסויה לפי ההוראות שעל השקית. בדרך כלל פולים קפואים אפשר לבשל בסיר מים או במיקרוגל. אם אלו פולים יבשים שהשריתם ובישלתם מראש אז מה טוב. מכיוון שכאן יש לנו כמות קטנה, אני הכנתי לפי הוראות ההכנה שעל השקית, במיקרוגל.
  • מוציאים את הבטטות מהתנור ומניחים להן כמה דקות עד שיצטננו מעט.
  • מעבירים את תוכן הבטטה בעזרת כף לקערת עבודה ונפטרים מהקליפה שיורדת בקלות.
  • מועכים בעזרת מזלג למרקם הרצוי, אני לא אוהבת למעוך יותר מדי, אלא לאפשר למרקם הטבעי של הבטטה להיות נוכח.
  • מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, כמון, קארי וכורכום. אפשר ומומלץ לשחק עם הכמויות לפי הטעם, אפשר לוותר על חלק מהתבלינים או להוסיף אחרים.
  • מערבבים את המחית עם התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • מסדרים את פירה הבטטה בצלחת הגשה.
  • מפזרים את פולי הסויה על גבי הפירה.
  • מקשטים בעלי כוסברה ובצ'ילי פרוס דק.
  • מזלפים מעט שמן זית ומקשטים במעט כמון.