רשויות מקומיות

יותר ויותר רשויות ומועצות מקומיות מקדמות אורח חיים בריא ומקיים, ומסגרתו מעודדים תושבים לבחור תזונה יותר מבוססת צומח ע"י פעילויות קהילתיות ויישום ההנחיות הרשמיות המחייבות ליום קטניות בהזנת ילדים מערכת החינוך.

יום ללא בשר בהזנת ילדים הוא בהלימה מלאה עם התקנות המחייבות של משרד הבריאות "פיקוח על איכות ועל תזונה נכונה בצהרונים" וחוזר מנכ"ל משרד החינוך "הזנה וחינוך לתזונה נכונה במוסדות החינוך" המגדירים יום מנה צמחונית של קטניות מבושלות (כדוגמת עדשים, אפונה, חומוס, לוביה, שעועית יבשה וסויה) כל שבוע. לא כתוספת אלא כמנה עיקרית. חוזרים אלה הם ביטוי להמלצות משרד הבריאות לתזונה ים תיכונית שהיא יותר בריאה לנו ולידנו, תזונה המבוססת בעיקרה על הצומח: ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות, שמנים בריאים, אגוזים וזרעים, מוצרי חלב רזים ובשר (בקר, עוף, דגים…) – בצריכה מתונה בלבד ולא כל יום.

אנו נשמח לסייע ביישום חוזר המנכ"ל ברשות המקומית שלכם.

נוכל להגיע לפגישות הסברה במטרה לגייס את הגורמים הרלוונטיים ברשות (אגפי חינוך, בריאות, סביבה, הורים ועוד), להעמיד לרשותכם חומרי הסברה והדרכה לצוותים חינוכיים ולהורים, לתאם הרצאה של מיקי חיימוביץ' (בתשלום כתרומה לעמותה) במסגרת ערבי הסברה להורים על התזונה בעיר, להציע רעיונות למתכונים שיכולים לעזור לספקי המזון להגדיל את ההיצע, ייעוץ דיאטני בשילוב מנה צמחונית ברשויות שעדיין אין להן דיאטנית, ולסייע בתכנים להרצאות ופעילויות חינוכיות עם הילדים, ועוד.

ריכזנו עבורכם מידע וכלים שיכולים לסייע בתכנון ויישום מהלך חשוב זה.

מה עוד תרצו לראות כאן? שלחו לנו מייל ונשמח לפרסם חומרים נוספים. נשמח לקבל תגובות, הערות והצעות מכם ב info@meatlessmonday.co.il

שאלות ותשובות

הנה תשובות לשאלות נפוצות בנושא יום ללא בשר במערכת החינוך כגון למה רשות מקומית צריכה לצמצם את צריכת בשר במסגרת ארוחת הצהריים בגני הילדים ובצהרונים? מהן התנגדויות אפשריות למהלך ואיך מתמודדים איתם? מהו התהליך המומלץ ליישום ואיזה מנות אפשר להגיש?

פעילות חינוכית לגיל הרך

בריאות בתרמיל היא ערכת פעילויות בנושא קטניות לילדים בגיל הרך במאגר הממוחשב לתכניות חינוכיות חיצוניות במערכת החינוך. תוכנית זו פותחה ע"י אנשי חינוך בייעוץ מקצועי של משרדי החינוך והבריאות ועמותת הדיאטנים עתיד.

הכשרת צוות חינוכי לתיווך מאכלי קטניות

מצגת קטניות או לא להיות: הכשרה שאורכה כשעה והבנויה כסט שקפים עם הסברים מפורטים ומידע רקע ב notes . ניתן להשתמש במצגת במלואה או בחלקים ממנה. את ההכשרה, שנכתבה יחד עם גולדי אורלן ובייעוץ דיאטניות מעמותת עתיד, יכול להעביר משהו מהרשות או משהו מטעמנו (בתשלום) וניתן לשלבה בהכשרות קיץ או מאוחר יותר במהלך השנה בתחומי הבריאות או הקיימות. המצגת כוללת מידע על הקטניות והערך התזונתי שלהן, איך מכינים ואוכלים אותן (כולל טיפים לקחת הביתה!), למה בכלל חשוב לאכול קטניות (ישנה התייחסות ליתרונות הבריאותיים, הסביבתיים והכלכליים) ובעיקר – מה בין קטניות לילדים בגיל הרך ואיפה צוות הגננות והסייעות בכל הסיפור.

דף חלוקה למשתתפות ההכשרה על קטניות: קטניות או לא להיות – כל היתרונות בדף אחד להדפסה נוחה.

חוברת מתכונים מן הצומח

חוברת מתכונים של מנות קטניות מבושלות שיכול לסייע ביישום יום צמחוני בשבוע.

בחוברת זו ריכזנו עבורכם מתכונים למנות שבישלנו, שיפרנו, ובדקנו עם ילדים. כל מתכון מספיק למאה מנות וכולל רשימת מצרכים, הוראות הכנה וחישוב ערכים תזונתיים. חוברת זו הינה תוצר של שיתוף פעולה פורה בין עמותת יום שני ללא בשר, עמותת תנו לחיות לחיות, ו Food Revolution Israel נציגי ג'יימי אוליבר בארץ.