העמוד המקצועי לשפים וחברות הסעדה

שילוב דגש צמחוני בשני במסגרת קמפיין "מיטלס מאנדיי העולמי" יכול להעלות את שביעות הרצון באתרים, להדגים את מחויבותכם לבריאות הסועדים – ואפילו להוריד את הפוד-קוסט שלכם.

בפורטל זה ריכזנו עבורכם מידע מקצועי על מזון מבוסס צומח, השראה ורעיונות למנות עיקריות ללא מוצרים מן החי לימי שני ובכלל ורשימה של ספקים למטבח המוסדי שכדאי מאד להכיר. אנחנו מציעים ליווי של ארגונים שמעוניינים להכניס דגש צמחוני בשני ואם האתר שלכם ירצה לשמוע על הקמפיין – חברו בנינו!

נשמח לשמוע מכם הערות ושאלות – ולקבל תמונות של מנות שהולכות טוב אצלכם להרחבת מאגר הרעיונות. צרו קשר איתנו כאן או במייל info@meatlessmonday.co.il

בהצלחה לכולנו!

דפי אורז ממולאים ירקות וטופו | אלביט נתניה
בצל ממולא סויה וירקות על רוטב מרסלה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
קציצות בורגול אפויות במילוי ירקות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מאפה ממולא | מחבורים לחיים
מעטפת חציל במילוי קישוא וקבב סויה בליווי רוטב נפוליטנה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
רול וואטנמי עם סייטן ברוטב שזיפים | יוניליוור פודסולושיינס
רביולי סלק במילוי טופו ושקדים | שף משה אוחנה, טבע שוהם
לזניה עגבניות עם תחליף בשר | יוניליוור פודסולושיינס
מעטפת חציל אפוי בתנור במילוי קינואה וקשיו בציפוי אנגלי | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מסבחה חומוס וסויה סלסה עגבניות טחינה ומשוושה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פאד תאי חריף עם טופו | יוניליוור פודסולושיינס
לביבות תפוא על מצע קינואה אדומה בליווי טחינה ירוקה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
כרוב במילוי סויה ירקות ואורז | שף משה אוחנה, טבע שוהם
כרוב במילוי מיקס עדשים ברוטב בצל ופטריות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מנת החומוס המפורסמת | שף חיים אשכולי, בילינסון
חציל במילוי קינואה אדומה ולבנה ועשבי תיבול ברוטב עגבניות | יוניליוור פודסולושיינס
קציצות מן הצומח ברוטב תרד-עגבניות | מחבורים לחיים
פשטידת פסטה צמחונית | יוניליוור פודסולושיינס
פאי רועים בליווי בצל ופיטריות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
לחמעג'ון סויה סלט משוויה טחינה עמבה וטחינה לבנה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מאפה מקסיקני במילוי סויה וירקות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
תבשיל קטניות על מצע דייסת אורז מלא | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פשטידת פטריות על איולי עשבי תיבול | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מח קולורבי במילוי מיקס עדשים וסויה בליווי רוטב יין | שף משה אוחנה, טבע שוהם
ספרינג רול ירקות ברוטב צילי מתוק | שף משה אוחנה, טבע שוהם
תבשיל קארי עם ירקות טופו על מצע אורז לבן | יוניליוור פודסולושיינס
מוסקה חצילים במילוי עדשים על מצע קינואה אדומה ואפונה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
בולונז צמחי | מחבורים לחיים
קציצות על הגריל על פלחי חציל | מחבורים לחיים
עמדת פסטה עם בולונז צמחי רוטב קופנטה עם תחליפי בשר ושמנת פטריות | יוניליוור פודסולושיינס
המבורגר טבעוני | יוניליוור פודסולושיינס
עמדת ראמן עם טופו או תחליפי בשר | יוניליוור פודסולושיינס
עראיס עם טחינה וקונפי עגבניות | מחבורים לחיים
גלילת חציל במילוי פריקי ועדשים אל ויניגרט עשבי תיבול | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מסבחה קטניות עם סייטן או שווארמה צמחית על מצע טחינה או חומוס | יוניליוור פודסולושיינס
טורטיה מקסיקנית עם צילי קון קרנה עם תחליף בשר | יוניליוור פודסולושיינס
חומוס עם טחון מן הצומח | מחבורים לחיים
סירות חציל במילוי עדשים על מצע טחינה ירוקה שף משה אוחנה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
תבשיל ניוקי עם טופו ארטישוק אפונה ועגבניות מיובשות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פשטידת 3 בצלים | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מוקפץ אסייתי | מחבורים לחיים
חציל צלוי עם בורגול בתוספת טחון צמחי מתובל בבהרט וסלט בצל סומק | יוניליוור פודסולושיינס
דפי אורז ממולאים ירקות וטופו | השקה בפלאפון
חצילים ממולאים טבעוני | מחבורים לחיים

קולינריה מן הצומח - תכנים מקצועיים

בריאות במקום העבודה מתחילה בתזונה מבוססת צומח

איך משפיעה התזונה במקום העבודה על משקל תקין של העובדים ועל פריון העבודה?

מאת: מיכל וולנסקי, מנהלת שוק מוסדי במיטלס מאנדיי ארגונים רבים מבינים כיום את תפקידם בייצור סביבת עבודה שמקדמת את בריאות העובדים שלהם. בין היתר זה אומר ליצור סביבה שמעודדות בחירות נבונות יותר: להגיע על אופניים, להשתמש במדרגות, ולאכול אוכל מזין בארוחות וביניהן. עם זאת, מספיק מבט בחדר האוכל כדי לראות שהיצע המנות עיקריות מעודד בחירה שאינה בהלימה עם המלצות התזונה של משרד הבריאות, הקוראות כיום להרחבה משמעותית של תזונה מן הצומח. כיום, הרוב הגורף של המנות העיקריות הן מהחי (בקר, עוף או דגים) והסועדים מכוונים, בהנחה שהם רוצים מנה עיקרית ולא תוספות או סלט, לאכול בשר על בסיס יומי. אז מהן המלצות...

להמשך קריאה

איך לשלב יותר מנות עיקריות מן הצומח בחדר אוכל מוסדי

טיפים והצעות איך לשלב יותר מזון מן הצומח בחדר האוכל המוסדי, ולמה זה משתלם לכם.

העתיד כבר כאן מיטב השפים בעולם כבר מבינים שהגישה הקולינרית העכשוית שמה את המזונות מן הצומח במקום מרכזי על הצלחת. מהנדסי מזון עומלים על יצירת תחליפי בשר ממקורות צמחיים שיוכלו להשתלב במתכונים הקיימים ולספק את דרישות הצרכנים: שמירה על טעם הבשר- ללא בשר. והסועדים מצביעים ברגליים. הביקוש למנות איכותיות מן הצומח הולך ועולה לצד ריבוי צמחונים וטבעונים וכן "המפחיתנים" שמעדיפים שלא לאכול מנה בשרית מדי יום. המהפכה לא מאחרת להגיע גם אל המטבח המוסדי בישראל. מטבחים מוסדיים בישראל אחראים להזנת חלק ניכר מהאוכלוסיה שכוללת עובדים במקומות עבודתם, ילדים במסגרות צהרונים ובפנימיות, עובדי שירותי ההצלה והבטחון ועוד. בשנים האחרונות גדל היצע...

להמשך קריאה

חומרי גלם שכדאי להכיר להכנת מנות מן הצומח

יש מגוון רחב של חומרי גלם עתירים בחלבון שיכולים להוות מנה עיקריות מן הצומח. ענף תחליפי הבשר בצמיחה מהירה בכל העולם המערבי וגם בארץ יש מגוון מוצרים וספקים שיכולים לסייע לכם לתת מענה לביקוש הגדל למנות מהצומח. האם אתם כבר מכירים את כולם?