העמוד המקצועי לשפים וחברות הסעדה

שילוב דגש צמחוני בשני במסגרת קמפיין "מיטלס מאנדיי העולמי" יכול להעלות את שביעות הרצון באתרים, להדגים את מחויבותכם לבריאות הסועדים – ואפילו להוריד את הפוד-קוסט שלכם.

בפורטל זה ריכזנו עבורכם מידע מקצועי על מזון מבוסס צומח, השראה ורעיונות למנות עיקריות ללא מוצרים מן החי לימי שני ובכלל ורשימה של ספקים למטבח המוסדי שכדאי מאד להכיר. אנחנו מציעים ליווי של ארגונים שמעוניינים להכניס דגש צמחוני בשני ואם האתר שלכם ירצה לשמוע על הקמפיין – חברו בנינו!

נשמח לשמוע מכם הערות ושאלות – ולקבל תמונות של מנות שהולכות טוב אצלכם להרחבת מאגר הרעיונות. צרו קשר איתנו כאן או במיילori@meatlessmonday.co.il

בהצלחה לכולנו!

טורטיה מקסיקנית עם צילי קון קרנה עם תחליף בשר | יוניליוור פודסולושיינס
מעטפת חציל במילוי קישוא וקבב סויה בליווי רוטב נפוליטנה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
חצילים ממולאים טבעוני | מחבורים לחיים
לביבות תפוא על מצע קינואה אדומה בליווי טחינה ירוקה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
חומוס עם טחון מן הצומח | מחבורים לחיים
מאפה מקסיקני במילוי סויה וירקות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פשטידת פטריות על איולי עשבי תיבול | שף משה אוחנה, טבע שוהם
חציל במילוי קינואה אדומה ולבנה ועשבי תיבול ברוטב עגבניות | יוניליוור פודסולושיינס
לחמעג'ון סויה סלט משוויה טחינה עמבה וטחינה לבנה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
גלילת חציל במילוי פריקי ועדשים אל ויניגרט עשבי תיבול | שף משה אוחנה, טבע שוהם
תבשיל קטניות על מצע דייסת אורז מלא | שף משה אוחנה, טבע שוהם
דפי אורז ממולאים ירקות וטופו | השקה בפלאפון
קציצות על הגריל על פלחי חציל | מחבורים לחיים
המבורגר טבעוני | יוניליוור פודסולושיינס
עראיס עם טחינה וקונפי עגבניות | מחבורים לחיים
לזניה עגבניות עם תחליף בשר | יוניליוור פודסולושיינס
עמדת ראמן עם טופו או תחליפי בשר | יוניליוור פודסולושיינס
מוסקה חצילים במילוי עדשים על מצע קינואה אדומה ואפונה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
סירות חציל במילוי עדשים על מצע טחינה ירוקה שף משה אוחנה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פאי רועים בליווי בצל ופיטריות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
כרוב במילוי סויה ירקות ואורז | שף משה אוחנה, טבע שוהם
דפי אורז ממולאים ירקות וטופו | אלביט נתניה
בצל ממולא סויה וירקות על רוטב מרסלה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
חציל צלוי עם בורגול בתוספת טחון צמחי מתובל בבהרט וסלט בצל סומק | יוניליוור פודסולושיינס
עמדת פסטה עם בולונז צמחי רוטב קופנטה עם תחליפי בשר ושמנת פטריות | יוניליוור פודסולושיינס
ספרינג רול ירקות ברוטב צילי מתוק | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פאד תאי חריף עם טופו | יוניליוור פודסולושיינס
רול וואטנמי עם סייטן ברוטב שזיפים | יוניליוור פודסולושיינס
רביולי סלק במילוי טופו ושקדים | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מח קולורבי במילוי מיקס עדשים וסויה בליווי רוטב יין | שף משה אוחנה, טבע שוהם
בולונז צמחי | מחבורים לחיים
מסבחה חומוס וסויה סלסה עגבניות טחינה ומשוושה | שף משה אוחנה, טבע שוהם
מאפה ממולא | מחבורים לחיים
מעטפת חציל אפוי בתנור במילוי קינואה וקשיו בציפוי אנגלי | שף משה אוחנה, טבע שוהם
תבשיל ניוקי עם טופו ארטישוק אפונה ועגבניות מיובשות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
קציצות מן הצומח ברוטב תרד-עגבניות | מחבורים לחיים
קציצות בורגול אפויות במילוי ירקות | שף משה אוחנה, טבע שוהם
תבשיל קארי עם ירקות טופו על מצע אורז לבן | יוניליוור פודסולושיינס
פשטידת 3 בצלים | שף משה אוחנה, טבע שוהם
פשטידת פסטה צמחונית | יוניליוור פודסולושיינס
מנת החומוס המפורסמת | שף חיים אשכולי, בילינסון
מוקפץ אסייתי | מחבורים לחיים
מסבחה קטניות עם סייטן או שווארמה צמחית על מצע טחינה או חומוס | יוניליוור פודסולושיינס
כרוב במילוי מיקס עדשים ברוטב בצל ופטריות | שף משה אוחנה, טבע שוהם

קולינריה מן הצומח - תכנים מקצועיים

לוגו יום שני ללא בשר

חדש! שילוט אטרקטיבי למנות שלכם שיסייע לסועדים בבחירה

לפניכם תיאורים שניתן להלביש אותם על כל המנות מן הצומח שהכנתם – תיאורים שנלקחו מעולם הקולינריה והמסעדות. מבט חטוף בתיאורים יתחילו לעורר תאבון אצל כל אחד ויגדילו את הסיכוי שהסועד מולכם יבחר בה! לתיאורים לחצו כאן. לנוחיותכם מצורף גם דף ממותג ומחולק אותו תוכלו להדפיס ולהציב על הפס. להורדת הדף לחצו כאן מוזמנים לנסות!  

לפניכם תיאורים שניתן להלביש אותם על כל המנות מן הצומח שהכנתם – תיאורים שנלקחו מעולם הקולינריה והמסעדות. מבט חטוף בתיאורים יתחילו לעורר תאבון אצל כל אחד ויגדילו את הסיכוי שהסועד מולכם יבחר בה! לתיאורים לחצו כאן. לנוחיותכם מצורף גם דף ממותג ומחולק אותו תוכלו להדפיס ולהציב על הפס. להורדת הדף לחצו כאן מוזמנים לנסות!  

להמשך קריאה

בריאות במקום העבודה מתחילה בתזונה מבוססת צומח

איך משפיעה התזונה במקום העבודה על משקל תקין של העובדים ועל פריון העבודה?

מאת: מיכל וולנסקי, מנהלת שוק מוסדי במיטלס מאנדיי ארגונים רבים מבינים כיום את תפקידם בייצור סביבת עבודה שמקדמת את בריאות העובדים שלהם. בין היתר זה אומר ליצור סביבה שמעודדות בחירות נבונות יותר: להגיע על אופניים, להשתמש במדרגות, ולאכול אוכל מזין בארוחות וביניהן. עם זאת, מספיק מבט בחדר האוכל כדי לראות שהיצע המנות עיקריות מעודד בחירה שאינה בהלימה עם המלצות התזונה של משרד הבריאות, הקוראות כיום להרחבה משמעותית של תזונה מן הצומח. כיום, הרוב הגורף של המנות העיקריות הן מהחי (בקר, עוף או דגים) והסועדים מכוונים, בהנחה שהם רוצים מנה עיקרית ולא תוספות או סלט, לאכול בשר על בסיס יומי. אז מהן המלצות...

להמשך קריאה

איך לשלב יותר מנות עיקריות מן הצומח בחדר אוכל מוסדי

טיפים והצעות איך לשלב יותר מזון מן הצומח בחדר האוכל המוסדי, ולמה זה משתלם לכם.

העתיד כבר כאן מיטב השפים בעולם כבר מבינים שהגישה הקולינרית העכשוית שמה את המזונות מן הצומח במקום מרכזי על הצלחת. מהנדסי מזון עומלים על יצירת תחליפי בשר ממקורות צמחיים שיוכלו להשתלב במתכונים הקיימים ולספק את דרישות הצרכנים: שמירה על טעם הבשר- ללא בשר. והסועדים מצביעים ברגליים. הביקוש למנות איכותיות מן הצומח הולך ועולה לצד ריבוי צמחונים וטבעונים וכן "המפחיתנים" שמעדיפים שלא לאכול מנה בשרית מדי יום. המהפכה לא מאחרת להגיע גם אל המטבח המוסדי בישראל. מטבחים מוסדיים בישראל אחראים להזנת חלק ניכר מהאוכלוסיה שכוללת עובדים במקומות עבודתם, ילדים במסגרות צהרונים ובפנימיות, עובדי שירותי ההצלה והבטחון ועוד. בשנים האחרונות גדל היצע...

להמשך קריאה

כיצד נעודד אנשים לצרוך יותר מנות מן הצומח?

איגדנו עבורכם רעיונות שעובדים בשטח וממצאי מחקרים העוסקים בפסיכולוגיה של אכילה, על מנת לכוון לבחירה בריאה יותר של המזון המוגש.

שף גילי חיים השף הראשי של יוניליוור פודסולושיינס משתף ברעיונות וטיפים מעשיים איך להעשיר את המגוון הצמחוני בשני ואיך לעודד סועדים לבחור בו צולם במסגרת כנס חדשנות בקולינריה מן הצומח לשוק המקצועי 14.5.2018 מספר טיפים שכדאי לשים לב אליהם: סדרו את הפס כך שהמנות מן הצומח יהיו ראשונות *אנשים נוטים לקחת מנות שמגיעים אליהן ראשונות. *אנשים שבוחרים במנות בריאות – נוטים להמשיך לקחת מנות בריאות יותר גם בהמשך הפס. (ולהיפך – אנשים שייקחו מנות לא בריאות, נוטים להמשיך להעמיס על צלחתם מזון לא בריא) הגישו מנות טעימות *הכירו את הטעמים של הקהל אליו אתם פונים *הכינו מנות מן הצומח בטעמים...

להמשך קריאה

חומרי גלם שכדאי להכיר להכנת מנות מן הצומח

יש מגוון רחב של חומרי גלם עתירים בחלבון שיכולים להוות מנה עיקריות מן הצומח. ענף תחליפי הבשר בצמיחה מהירה בכל העולם המערבי וגם בארץ יש מגוון מוצרים וספקים שיכולים לסייע לכם לתת מענה לביקוש הגדל למנות מהצומח. האם אתם כבר מכירים את כולם?

אלפרו

לאלפרו שלל משקאות מן הצומח -שקדים, אגוזי לוז, אורז, שיבולת שועל ומשקאות סויה, וההיצע שלהם לשוק המוסדי מתמחה בעיקר במעדני סויה ושמנות לבישול, שהופכות מנות "חלביות" לכשרות ומן הצומח.

שפע מן

באמצעות המשווק פ.א.י פרוסט, שפע מן מציעים שלל מוצרים הנותנים מענה לצרכי המטבח המוסדי, מוצרי סויה מוכנים לחימום והגשה כמו שווארמה צמחית, גולש צמחי ועוד.

Zoglos

מותג "זוגלוס" מבית זוגלובק מציע מגוון רחב של מוצרים צמחונים וטבעוניים העשירים בחלבון. החברה מייצרת נקניקיות, שניצלים, בורגרים ועוד.

Nice to Meat

מותג חדש המייצר רוסטביף טבעוני מחלבון סויה לשוק המוסדי.

טבעול

טבעול מציעה מגוון מוצרי מזון מן הצומח להכנה מהירה ונוחה, כמו בורגרים, טחון מן הצומח, שווארמה ועוד. טבעול הינו מותג של "אסם נסטלה פרופשיונל" אשר מביאים ידע וניסיון להכנת מנות בטעמים חדשים ליצירת מנות מגוונות.

אותנטבעי

"אותנטבעי - טעמים מהטבע" הינו מפעל מזון בוטיק בדימונה המתבסס על מסורות ייצור מזון מן הצומח המבוסס סייטן איכותי גולמי (חלבון חיטה) אשר מאפשר ספיחת טעמים מלאה ובעל מקרם נעים וקל לעיכול, מוצרי סייטן מוכנים, בורגרים, לזניות, קישים, מאפים וקינוחים.

ישראמרקט

"כמו בשר" (ישראמרקט) הינה חברה ותיקה בתחום אשר מייצרת חומרי הגלם מבוססי סויה המאפשרים להכין מנות איכות בסגנון בשרי המבוססות על חלבון מן הצומח. עלות המנה נמוכה מאשר מנה בשרית מקבילה. בעזרת המוצרים ניתן להגיש מנות כגון: מוקפץ סיני, גולש סויה, מעורב ירושלמי, שווארמה טבעונית, לזניה ובולונז .

טבע דלי

טבע דלי מציעה מגוון מוצרי תחליפי בשר מבוססי סויה וחיטה וגם קטניות - מבורגרים ועד נקניקים. החברה מייבאת ומשווקת גם חומרי גלם כמו פתיתים (לבשר טחון, בולונוז צ'ילי), גושים (לגולש וחמין), ושניצל/סטייק - כנתח טרי ומתובל או לטיגון עם ציפוי כשניצל צמחי.

The Nuts Chef

״נאטס שף״ הינו מותג בוטיק, המייצר מוצרים על טהרת חומרי גלם מהצומח. בנוסף לגבינות- הם מייצרים חמאות, תחליף לביצת עין, קינוחים ועוד.

משק צוריאל

המותג ״משק צוריאל״ בשיתוף פעולה עם VALSOIA באיטליה, ייצרו קו של משקאות סויה, שקדים בטעמים.

חמים וטעים

חברת "חמים וטעים" מציעה מגוון רחב של מאכלים צמחונים וטבעוניים, ומשווקת אותם בישראל וברחבי העולם. החברה משווקת קציצות קטניות מסוגים רבים, פלאפלים מסוגים שונים, בורגרים ושניצלים.

טופו ויילר

משק ויילר היא אחת מהחברות הוותיקות במשק לייצור טופו ומוצריו, אשר ידוע בהרכב התזונתי העשיר שלו. הטופו מגיע במגוון מרקמים (רך, קשה, מועשר) וגם בגרסא מתובלת.

משומשו

"משומשו" מתמחה בפיתוח, שיווק וייצור של מוצרים טבעוניים בעלי ערך מוסף בשתי קטגוריות: גבינות טבעוניות (צהובות ומלוחות), ותחליפי בשר ייחודיים ללא סויה, גלוטן, מיועדים לאפיה ובעלי אחוזי שומן נמוכים (המבורגרים, שניצלים, נגיסים, ותחליף בשר טחון).

סוי ג׳וי

פילה סויה הוא מוצר של חברת "סוי ג'וי", בעל במרקם שכבתי וסופג טעמים.
לאחר הרתחה במים חמים, נתחי הפילה מקבלים את הטעם על פי התבלינים בהם מבושלים. הנתחים מגיעים בצורות שונות ומתאימים לשניצלים, שווארמה סטייקים, נאגטס, תבשילים מוקפץ, קציצות וכו'.
הנתחים מורכבים מ-100% סויה.

מחוברים לחיים

"מחוברים לחיים" מציעים מוצרים אשר מיוצרים בישראל, כשרים, עשירים מאוד בחלבון (מבוסס סויה ואפונה): תערובת להמבורגר וקציצות, תערובת טחון טבעוני מועשר ותערובת נתחים לשווארה ולהקפצה, בורגרים מוכנים ועוד.