שיפודי ירקות
מתכון של יוספה בן כהן מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 6 שיפודים
4 כוסות ירקות חתוכים, לפי הטעם: פטריות, בצלים, פלפלים, עגבניות שרי, בטטה וכד'
למשרה הטחינה־סילאן:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4כוס רוטב סויה
2 כפות סילאן
3-4 שיני שום, קלופות וכתושות
1 כפית מחטי רוזמרין קצוצות דק
פלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. המשרה: מערבבים את כל מרכיביה בקערה.
3. משפדים את הירקות על שיפודים ומניחים בתבנית. יוצקים עליהם את המשרה. אופים 5-7 דקות, עד שהם משחימים. הופכים את השיפודים וצולים עוד 3-4 דקות, עד שגם הצד השני משחים. מוציאים ומגישים.
מומלץ להגיש לצד פירה שעועית.