1 . מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד השחמה.
2 . טוחנים את העגבניות (במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט). מוסיפים את העגבניות לסיר, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־ 20 דקות. מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את הסלרי, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
4 . מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי סגור במשך 30 – 40 דקות נוספות.
5 . מוסיפים את האורז ואת עלי הנענע ומבשלים עוד 10 דקות (במכסה חצי סגור). מסירים מהכיריים, ממתינים 10 דקות (האורז יתרכך במהלכן) ומגישים.