אצבעות שניצל טופו
מתכון של נופר יונאי מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 12 יחידות
1 חבילה (300 גרם טופו)
לטיגון: כ־4 כפות שמן
למשרה:
3-4 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן (אפשר פחות, אם לא אוהבים מתוק)
1 כף שמן שומשום (לא חובה)
1 שן שום, קלופה ופרוסה/קצוצה
1 כף קטשופ (לא חובה) לציפוי
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
1/2 כוס קמח או קורנפלור
מים
אופן ההכנה
1. המשרה: מערבבים את כל מרכיביה בקערה. טועמים ומוודאים שהיא טעימה.
2. מייבשים היטב את הטופו. חותכים לרצועות לא דקות (ל"אצבעות שמנות") ומכניסים לקערת המשרה. מכסים ומאחסנים שעה־שעתיים במקרר (עד לילה(.
3. הציפוי: מערבבים בקערה את פירורי הלחם עם קצת מלח. שמים בקערה נפרדת את הקמח (או הקורנפלור), מערבבים ומוסיפים מים לפי הצורך, עד שמתקבלת בלילה אחידה במרקם סמיך (כמו בלילה לפנקייק).
4. מוציאים את אצבעות הטופו מהמשרה וטובלים אותן בקערה עם הבלילה. מעבירים לקערת פירורי הלחם ומהדקים היטב, לציפוי מלא.
5. מחממים במחבת את השמן. מטגנים את האצבעות עד שהן משחימות מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים (אפשר גם לאפות את אצבעות הטופו בתנור, אך הן מתקבלות יבשות יותר).