1. הקציצות: מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה. מעבירים לקערה. מסננים את העדשים ומוסיפים לקערת הבצל. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
2. מחממים את התנור ל־ 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. יוצרים קציצות, מניחים בתבנית ואופים 30 דקות. הופכים ואופים 10 דקות נוספות.
4. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצלים, הסילאן וכפית מהמלח, מערבבים ומטגנים עד קרמול. מוסיפים את הגזרים ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון, החומץ, יתרת המלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים 40 דקות תוך ערבוב מדי פעם. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק.
5. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מבשלים יחד במשך כמה דקות ומגישים (שומרים את הקציצות והרוטב בנפרד במקרר או במקפיא).