קסאדיה בשלוש שכבות
מתכון של איתמר דבידוב מ-Tres Pesos
המרכיבים
6 טורטיות בקוטר 25 ס"מ, רצוי קפואות
3 כפות רוטב חלפניו ליים תוצרת טרז פזוס
1 כפית מחית צ'יפוטלה תוצרת טרז פזוס
100 גרם גבינה קשה מסוג צ'דר (אפשר טבעונית)
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת (אפשר טבעונית)
4 כפות קמח תירס מקסיקני לבן
1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם
1/2 כוס נאצ'וס מרוסקים גס
250 גר' (1 מיכל) ריפרייד בינס או כוס שעועית פינטו מבושלת תוצרת טרז פזוס
250 גר' (1 מיכל) פריחול'ס שחור או כוס שעועית שחורה מבושלת תוצרת טרז פזוס
מעט מלח
אופן ההכנה
את הקסאדיה העבה הזו מכינים משלוש טורטיות. רצוי להשתמש בטורטיות טריות – קפואות ולא במשומרות מאחר והן חזקות יותר. מומלץ לקלות את הטורטיות מעט לפני המילוי כדי שיהיו יציבות ויחזיקו את המלית הכבדה.
ניתן למלא את הקסאדיות מראש ולקלות במהירות לפני ההגשה.
1. מחממים מחבת פסים או גריל ומשמנים את הפסים במעט שמן זית. כשהגריל מעלה מעט עשן, מניחים טורטיה וקולים אותה בלהבה גבוהה עד שנוצרים פסי שחומים. מסירים מהאש ועוברים לטורטיה הבאה. שומרים את הטורטיות על רשת כדי שיתייבשו מעט.
2. מערבבים ביחד גבינת צ'דר, פרמזן, רוטב חלפניו-ליים, מחית צ'יפוטלה, קמח תירס, עשבי תיבול ונאצ'וס ומחלקים לשתי קעריות.
3. לקערית אחת מוסיפים ריפרייד בינס ולקערית השניה מוסיפים פריח'ולס. מניחים בצד לעשר דקות. אם התערובת קשה מידי מדללים במעט נוזל. אם היא נוזלית מידי מוסיפים עוד חצי כף קמח תירס.
4. מניחים 2 טורטיות על משטח עבודה נקי ויבש כשהצד השחום כלפי מטה. מורחים את תערובת הריפרייד, מניחים עוד 2 טורטיות ומורחים את תערוהת הפריחול'ס . מיישרים ככל הניתן לקבלת גובה אחיד של התערובת.
5. מניחים את טורטיות הפריחול'ס על גבי הטורטיות עם הריפרייד בינס (בשכבות, כך שבין הממרחים מפרידה טורטייה) ומהדקים היטב. מוסיפים מלמעלה שכבה אחרונה של טורטייה, כשהצד הקלוי כלפי מעלה . מהדקים את הטורטיות אחת לשניה (אפשר בעזרת משקולת או מגהץ או תחתית של סיר).
6. מחממים מחבת או גריל. קולים את הקסאדיה, ללא שומן, מצד אחד, הופכים כשכמעט מוכן לצד שני וקולים עד השחמה. הופכים שוב לצד הראשון לקלייה קצרה ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים בעזרת סכין משוננת ומגישים לצד צלחת ירקות חתוכים.