מרק בטטה, קייל וגרגירי חומוס
מתכון של Cookie & Kate
המרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל רגיל קצוץ
2 בטטות קטנות או בינוניות, מקולפת וחתוכה
מלח לפי הטעם
2 כפות של רוטב קארי אדום תאילנדי
1 כוס חיטה לא מבושלת
6-7 כוסות ציר מרק2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1/2 פלפל קלוי וחתוך
1/2 "זר" קייל סגול או ירוק, קצוץ
1/2 כפית פלפל אדום חריף (אופציונלי)
אופן ההכנה
1. בסיר מרק גדול, מחממים שמן לחום בינוני-גבוה
2. מערבבים פנימה את הבצל, הבטטות עם קמצוץ מלח. מאדים 5 דקות עד ריכוך הבצלים
3. מוסיפים את משחת הקארי ולערבב עד שהבצלים והבטטות מכוסים בה (כדקה)
4. מוסיפים את הפלפל האדום ואת ציר המרק
5. מרתיחים ואז מורידים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 30 דקות, כשהסיר מכוסה
6. אחרי 30 דקות מגלים את הסיר, מוסיפים את גרגירי החומוס ואת הפלפל האדום. מוסיפים מלח אם חסר
7. אם בחרתם להוסיף חיטה, זה הזמן
8. מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות
9. מכניסים עכשיו את הקייל
מגישים
* וכך כתבה קייט אז גם אנחנו יתן קרדיט: Based on Heidi Swanson’s farro soup in Super Natural Every Day