1. המלית: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ואת ½ כוס הירקות הקצוצים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומערבבים. מוסיפים את השמיר, העגבניות, המלח והפלפל, ואם רוצים – גם את הצימוקים. מבשלים תוך ערבוב כ־3 דקות. מסירים מהכיריים.
2. מסירים את ראשו של כל פלפל ומרוקנים את התוכן בעזרת כף. ממלאים כל פלפל במלית, כך שתגיע עד ל־2/3 מגובהו. מכסים בראש הפלפל.
3. בוחרים סיר שיכיל את הפלפלים בצפיפות. יוצקים לתוכו את 2 כפות שמן הזית ומפזרים את האורגנו. מסדרים עליהם את הפלפלים הממולאים ומניחים עליהם צלחת הפוכה, כדי שלא יתהפכו במהלך הבישול. מטגנים כך במשך 2-3 דקות.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.
5. יוצקים את הרוטב לסיר. מוסיפים מים לפי הצורך, עד לכיסוי הפלפלים
6. מנמיכים את הלהבה לקטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מסירים מהכיריים ומגישים.