1. מחממים את התנור ל־ 200 מעלות.
2. בסיר שטוח, שיכול להכיל את כל הפלפלים (ומתאים גם לתנור), מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים עד השחמה. מוציאים חצי מכמות הבצל לקערה גדולה ומניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות הטריות ומטגנים אותן עד שהן רכות. מוסיפים את השום, הצ'ילי, רסק העגבניות ושתי כוסות המים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את השזיפים המיובשים וחצי מכמות הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומתבלים במלח. מכבים את האש.
4. מוסיפים לקערה עם הבצל המטוגן את הקינואה, הכרובית, הצנוברים והקישואים ואת יתרת הכוסברה (או הפטרוזיליה). מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים חצי מרוטב העגבניות. מערבבים היטב.
5. מסירים את כיפות הפלפלים וממלאים אותם בתערובת הקינואה עד לגובה של שני שליש. מניחים את הפלפלים אחד ליד השני בסיר הרוטב, בצפיפות, וסוגרים אותם עם הכיפות. מכסים את הסיר היטב.
6. אופים שעה.