פלפלים ממולאים במג'דרה
מתכון של כרם אביטל מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 6 מנות
6 פלפלים אדומים
2 כפות שמן זית
1 כף אורגנו יבש למלית
2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ
1/2 כוס ירקות: גזר מגורר, שורש סלרי מגורר, סלרי קצוץ (תערובת או אחד מהם, לפי הטעם)
1/2 כוס אורז (מומלץ עגול מלא)
1/2 כוס עדשים ירוקות או שחורות
2-3 כפות שמיר קצוץ
2 עגבניות, קצוצות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס צימוקים (לא חובה)
לרוטב
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 עגבניות, קצוצות דק
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. המלית: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ואת ½ כוס הירקות הקצוצים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומערבבים. מוסיפים את השמיר, העגבניות, המלח והפלפל, ואם רוצים – גם את הצימוקים. מבשלים תוך ערבוב כ־3 דקות. מסירים מהכיריים.
2. מסירים את ראשו של כל פלפל ומרוקנים את התוכן בעזרת כף. ממלאים כל פלפל במלית, כך שתגיע עד ל־2/3 מגובהו. מכסים בראש הפלפל.
3. בוחרים סיר שיכיל את הפלפלים בצפיפות. יוצקים לתוכו את 2 כפות שמן הזית ומפזרים את האורגנו. מסדרים עליהם את הפלפלים הממולאים ומניחים עליהם צלחת הפוכה, כדי שלא יתהפכו במהלך הבישול. מטגנים כך במשך 2-3 דקות.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.
5. יוצקים את הרוטב לסיר. מוסיפים מים לפי הצורך, עד לכיסוי הפלפלים
6. מנמיכים את הלהבה לקטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מסירים מהכיריים ומגישים.