טארט קרם סולת עם פרג ואוכמניות
מתכון של סבינה ולדמן
המרכיבים
בצק פריך:
300 גרם קמח
100 גרם שמן קנולה
100 גרם חמאת קוקוס
100 גרם אבקת סוכר או דבש
1 כף חומץ תפוחים
1 קורט מלח דק
קרם סולת:
500 מ"ל חלב קוקוס או חלב שקדים
150 גרם סוכר
100 גרם סולת דקה
קליפה מלימון או תפוז אחד
1 מקל וניל חצוי לאורך (אופציה)
3 כפות פרג שלם (אפשר עד חצי כוס לאוהבי פרג)
100 גרם אוכמניות טריות או קפואות (ניתן להחליף ב-50 גרם אוכמניות מיובשות מושרות במים חמים כשעה)
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק הפריך – במעבד מזון או מיקסר מניחים את כל החומרים ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פרורי מעט. מוצאים למשטח עבודה ומהדקים לכדור, אך לא לשים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. לאחר קירור מוציאים ומניחים לחצי שעה מחוץ למקרר. מרדדים לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס״מ. מרדדים בתבנית מאפינס עמידה. מעבירים להקפאה. שומרים את השיירי בצק במקרר.
2. מכינים את הקרם – בסיר קטן מניחים את החלב שקדים/ קוקוס, סוכר, גרדת לימון, מקל וניל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוציאים את מקל הוניל וסוחטים את הזרעים הנותרים לתוך הסיר. מוסיפים את הסולת ומבשלים עד לרתיחה נוספת בערבוב מתמיד. מורידים מהאש ומצננים כ-10 דקות. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב. יוצקים לתוך קופסת פלסטיק רחבה ומצמידים ניילון נצמד לתערובת בעזרת כף היד, על מנת למנוע קרום. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות. ממלאים את הקלתיות בצק הקפואות עד 3/4 גובה בקרם הסולת, ומעל מפזרים שכבה של אוכמניות. מרדדים את הבצק הנותר וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס״מ. מכסים עם הבצק את הקלתיות הממולאות ומהדקים את הצדדים עם מזלג. אופים כחצי שעה עד להזהבה. מצננים היטב ושולפים מתוך התבנית. מפזרים מעל אבקת סוכר.
המתכון של סבינה ולדמן – שף ,יועצת קולינרית ומתכונאית. עוסקת בייעוץ והקמה של בתי קפה ומסעדות, מרצה בבית ספר הגבוה לקולינריה – בישולים