שעועית צרובה עם פטריות ועגבניות שרי
מתכון של אבי ז'אן לוי
המרכיבים
1/2 חבילה שעועית ירוקה מהקפאה, מופשרת
4– 5 פטריות שמפיניון (או פורטובלו )קטנות פרוסות
12 – 15 עגבניות שרי, חצויות
1– 2 כפות שמן זית
2 כפיות שום טרי, כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טרי, כתוש
אפשרות: שומשום, בוטנים גרוסים
מלח
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת פסים ומניחים עליה את השעועית. צולים אותה תוך ערבוב מדי פעם, עד שנראים על התרמילים סימני צריבה. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
2. שמים במחבת את הפטריות וצורבים אותן עד שהן מתחילות להגיר נוזלים. מעבירים לקערת השעועית.
3. שמים במחבת את עגבניות השרי וצורבים אותן עד שהן מתרככות.
4. מחממים במחבת רגילה את שמן הזית. מוסיפים את השעועית, הפטריות והעגבניות, מוסיפים את השום והג'ינג'ר – ואם רוצים, גם שומשום ושברי בוטנים – ומקפיצים יחד במשך 5– 10 דקות. מוסיפים מלח, מערבבים ומגישים.