סמבוסק אפוי
מתכון של יוספה בן כהן מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 12 מאפים גדולים
לבצק
2 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות קמח כוסמין
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית
1 עד 1.25 כוסות ממי בישול החומוס (ראו להלן) או מים
1/2 כפית מלח
למלית
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות
1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה)
1 כפית מלח
1 כפית גדושה כמון
½ כפית הל (לא חובה)
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אפשרות: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים מעט. מוסיפים כוס ממי הבישול של החומוס (או מים) ואת המלח, מערבבים ולשים בידיים עד שמתקבל בצק אחיד. (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מים). מניחים בצד. אין צורך להתפיח את הבצק.
2. המלית: מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת התבלינים ומערבבים. מסירים מהאש.
3. מועכים את תכולת הסיר למחית גסה (מומלץ בעזרת מועך תפוחי אדמה).
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5. בידיים משומנות, קורצים מהבצק כ־12 חתיכות שוות. משמנים את משטח העבודה ומרדדים כל חתיכת בצק לעלה עגול בעובי של 3-4 מ"מ. ממלאים בכף גדושה מהמלית וסוגרים היטב לחצי עיגול.
6. מסדרים את המאפים בתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהם זהובים ויציבים.