1. קוצצים בצל לגודל רצוי ובסיר גדול ורחב שופכים 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד להשחמה קלה בינתיים חותכים את כל הירקות לגודל בינוני ואחיד.

2. כשהבצל השחים מספיק מוסיפים את יתר הירקות פנימה ומערבבים את התערובת, לאחר כמה דקות מוסיפים שום וממשיכים לערבב להתמזגות טעמים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.

3. נותנים לתערובת להמשיך להתמזג, הירקות "מדביקים" את טעמם אחד לשני.

4. לאחר כמה דקות שופכים 2 עד 2.5 ליטר מים רותחים או ציר רותח (אחרי כיסוי הירקות ועוד קצת). לבסוף שמים את גרגירי החומוס המבושלים

5. סוגרים את הסיר עם מכסה מתאים ונותנים למרק להתבשל ולרתוח כ 45 דק' או עד שהירקות רכים. להגיש מעל קוסקוס מלא שנעשה על פי הוראות ההכנה שעל השקית