מרק עשיר המוגש לצד קוסקוס מחיטה מלאה או בורגול
מתכון של שירי מזור
המרכיבים
למרק
3 בצל יבש בינוני חתוך
3-4 גזרים קלופים
1 בטטה בינונית קלופה
1 דלורית 400 גר דלעת ללא קליפה
120 גר ארטישוק ירושלמי קלוף או תפו"א
2 קישואיםזוקיני קלופים
3-4 תפוחי אדמה קטנים קלופים
3-4 שיני שום חתוכים לחצי
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
תבלינים- (כדאי להקפיד על כל התערובת כדי לקבל טעם מעניין שיחליף את מרק העוף, שאינו בריא)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1/2-1 כפית זרעי כוסברה (אותם יש לטחון במטחנת תבלינים לפני הוספת למרק, ניתן גם לקנות טחון)
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
חצי כפית גינג'ר
חצי כפית חוויג' למרק או תבלין קארי
כפית כורכום
2-3 כפיות מלח ים בריא (להוסיף רק כשהמרק מוכן)
אופן ההכנה
1. קוצצים בצל לגודל רצוי ובסיר גדול ורחב שופכים 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד להשחמה קלה בינתיים חותכים את כל הירקות לגודל בינוני ואחיד.
2. כשהבצל השחים מספיק מוסיפים את יתר הירקות פנימה ומערבבים את התערובת, לאחר כמה דקות מוסיפים שום וממשיכים לערבב להתמזגות טעמים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
3. נותנים לתערובת להמשיך להתמזג, הירקות "מדביקים" את טעמם אחד לשני.
4. לאחר כמה דקות שופכים 2 עד 2.5 ליטר מים רותחים או ציר רותח (אחרי כיסוי הירקות ועוד קצת). לבסוף שמים את גרגירי החומוס המבושלים
5. סוגרים את הסיר עם מכסה מתאים ונותנים למרק להתבשל ולרתוח כ 45 דק' או עד שהירקות רכים. להגיש מעל קוסקוס מלא שנעשה על פי הוראות ההכנה שעל השקית