בווק שמים שמן עד שהוא חם ואז מטגנים בו את הג'ינג'ר, הבצל והשום (ממש מעט, בערך שתי דקות).
מוסיפים את הכרוב והגזר (ולקראת הסוף גם את הנבטים), מלח ופלפל ומטגנים עד התרככות/השחמה.
מוסיפים לתערובת הנהדרת את הסויה ושמן השומשום, מערבבים.
מכינים את אטריות השעועית על פי הוראות היצרן, מוסיפים לתערובת הירקות ומקררים את התערובת במקרר (עד שעתיים).

לאחר ההתקררות מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים ונותנים לתערובת עוד קצת להתקרר.
מרטיבים ומרככים את עיגולי האורז במים פושרים-חמים (לרוב יש הנחיות על האריזה וזה מאוד פשוט. מראש מסדרים צלחת עמוקה ורחבה להשרות את העיגולים ומשטח עבודה חלק עליו מגלגלים – אחרת הם יקרעו).
ממלאים בערך כפית וחצי של תערובת ומגלגלים לגליל מהודק. שימו לב שיותר מדי תערובת תקשה על גלגול, אבל בעיקר תקשה על פתיחת הפה ולעיסה אסטית של כיסון האורז.

* בגלל קשיי הנגיסה בעלי האורז, אני ממליצה לחתוך את הכיסונים באמצע (מעט באלכסון) כי כך הם נכנסים יותר בקלות בביס וגם נחטפים מהר פי כמה. כיסון לא-חתוך יכול להחזיק כיומיים-שלושה במקרר
* לפני הגשה מערבבים את מצרכי המטבל יחד בקערית ומגישים עם הכיסונים.