1. מבשלים את הקינואה – שמים את הקינואה, שם גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה אחד בסיר. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהקינואה מוכנה וכל המים נספגים. לפעמים צריכים להוסיף כחצי כוס מים. תבדקו ותחליטו אם יש צורך. למה פלפל אנגלי ועלה דפנה? יש שאומרים שלקינואה יש טעם לוואי. אם מבשלים בצורה כזו זה תמיד יוצא טעים ומוצלך. החלק החשוב והקשה בזה הוא לדוג את ששת הגרגרים ואת העלה מהקינואה המבושל אבל זה שלב מאד חשוב ורצוי לעשות את המאמץ. מניחים בצד להתקרר.
  2. שמים את הפשתן טחון בקערה ומוסיפים את המים. מניחים 2 דקות.
  3. קוצצים את הבצל, סלרי, פלפל ושום דק, דק, דק. מתגנים במעט שמן מספר דקות – רק עד שהבצל נעשה שקוף ורך.
  4. מוסיפים את ירקות לפשתן, מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל. מערבבים.
  5. מוסיפים את הקינואה לקערה עם הירקות וכל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים טוב. מיצרים קציצות ומתגנים כ3-4 דקות בכל צד.
  6. אם עדיף לכם, אפשר לאפות את הקציצות – 160 מעלות, 15 דקות כל צד או עד שמשחים.
  7. מגישים עם רוטב שאוהבים – טריאקי, חרדל, או תערובת של מיונז עם שמיר, לימון, מלח, פלפל.

בתאבון!