זן האבוקדו הטוב ביותר להכנת גואקמולה הוא האס. אם לא השגתם אבוקדו מזן האס מומלץ להוסיף למתכון כמה כפיות של שמן זית.

מעבירים את העגבניה הקצוצה למסננת ומפזרים עליה את המלח. מניחים במקרר לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
מוציאים  את תוכן האבוקדו בכף, לקערה בינונית. מתבלים מייד במיץ הלימון או הליים. מועכים מעט בעזרת מזלג או המולקחטה אם יש ברשותכם.
מוסיפים את העגבניות, החלפניו והכוסברה לקערה עם האבוקדו. מערבבים.
במידה ומשתמשים בסלסה ורדה, או הבצל ו/או השום, מוסיפים אותה כעת. מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים ומגישים בטמפרטורת החדר.