לביבת רושטי
מתכון של חני הראל
המרכיבים
800 גרם תפוחי אדמה (רצוי אדומי קליפה) לשטוף ולקלוף (המשקל לפני הקילוף)
בצל בינוני או 2 בצלים קטנים, פרוסים דק
שן עד 2 שיני שום ,קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית (+שמן קנולה) לטיגון
אופן ההכנה
להרתיח מים בסיר.
לבשל את תפוחי האדמה כ- 10 דקות. (החלק החיצוני של תפוחי האדמה יהיה מבושל בלבד. החלק הפנימי עדיין מוצק)
בתום הבישול הקצר להוציא את תפוחי האדמה ממי הבישול ולצנן
לבשל את תפוחי האדמה כ- 10 דקות. (החלק החיצוני של תפוחי האדמה יהיה מבושל בלבד. החלק הפנימי עדיין מוצק)
בתום הבישול הקצר להוציא את תפוחי האדמה ממי הבישול ולצנן
במחבת לטגן את הבצל כחמש דקות בבחישה עד להזהבה בלבד
להוסיף את השום ולטגן עוד דקה או שתיים
להוסיף את השום ולטגן עוד דקה או שתיים
את תפוחי האדמה לגרד במגרדת גסה
להעביר לקערה ולהוסיף את הפטרוזיליה, בצל, שום, מלח ופלפל שחור. לערבב עם הידיים
להעביר לקערה ולהוסיף את הפטרוזיליה, בצל, שום, מלח ופלפל שחור. לערבב עם הידיים
לחמם שמן זית (+שמן רגיל) במחבת (גובה השמן – קצת יותר מחביתה)
ליצור עם הידיים כ-6 לביבות גדולות בעובי של כ-2 ס"מ. להדק ולעגל או להותיר כפי שהן
ליצור עם הידיים כ-6 לביבות גדולות בעובי של כ-2 ס"מ. להדק ולעגל או להותיר כפי שהן
לטגן את הלביבות כ-10 דקות בשמן החם. להפוך ולטגן מהצד השני כ-10 דקות נוספות
.להגיש את הרושטי חם ולהתענג