טובלים את חצאי הפלפל האדום בשמן הזית ומכניסים לתנור בחום גבוה ל-20 דקות או עד התרככות מלאה עם קצוות קריספים. מקררים, חותכים לקוביות ומכניסים לקערה

שמים את העדשים והמים הקרים בסיר ומרתיחים. מוסיפים מלח, מורידים את האש ומבשלים בחום נמוך 20 דקות או עד שמתרכך מעט. מסירים מהאש, מייבשים ומקררים. מעבירים לקערה בה נמצאים רבועי הפלפלים.

מכניסים לקערה את הגזרים, הסלרי, הבצל והפטרוזיליה. מוסיפים מלח ופלפל.

לרוטב יש לערבב את כל המרכיבים בבלנדר  כ-10 שניות מלבד שמן הזית. בסוף מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב. שופכים את הרוטב על הסלט.

מתוך האתר http://www.gracelinks.org/. המתכון של Pooja Mottl