סלט ים תיכוני של פלפלים ועדשים
מתכון של Pooja Mottl
המרכיבים
סלט
1 כפית שמן זית
1 וחצי פלפל אדום גדול מגורען וחתוך לחצאים
1 כוס של עדשים שטופות ומיובשות
3 כוסות מים קרים
1 בצל קטן חתוך
2 גבעולי סלרי חתוכים
2 גזרים מקולפים וחתוכים
חופן פטרוזיליה נקיה ושטופה
פלפל שחור ומלח
רוטב
1 כפית חרדל דיז'ון
2 שיני שום מקולפות וקצוצות
חצי כפית מלח ים
5 כפיות מיץ לימון
1 וחצי כפית חומץ בן יין לבן
1.5-2 כפיות חומץ בלסמי
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה
טובלים את חצאי הפלפל האדום בשמן הזית ומכניסים לתנור בחום גבוה ל-20 דקות או עד התרככות מלאה עם קצוות קריספים. מקררים, חותכים לקוביות ומכניסים לקערה
שמים את העדשים והמים הקרים בסיר ומרתיחים. מוסיפים מלח, מורידים את האש ומבשלים בחום נמוך 20 דקות או עד שמתרכך מעט. מסירים מהאש, מייבשים ומקררים. מעבירים לקערה בה נמצאים רבועי הפלפלים.
מכניסים לקערה את הגזרים, הסלרי, הבצל והפטרוזיליה. מוסיפים מלח ופלפל.
לרוטב יש לערבב את כל המרכיבים בבלנדר כ-10 שניות מלבד שמן הזית. בסוף מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב. שופכים את הרוטב על הסלט.
מתוך האתר http://www.gracelinks.org/. המתכון של Pooja Mottl