1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים (מומלץ לשמור ממי הבישול להכנת הרוטב).
2. מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות.
3. בוררים את העדשים ומוסיפים אותן וכן את השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות. כדאי לטחון את הרוטב בסיום הבישול בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון לקבלת מרקם עשיר וסמיך.
6. מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומגישים.