1. מחממים מעט שמן זית בסיר. מוסיפים את קוביות הירקות, הבצל והשום ומטגנים כ־5 דקות.
2. מוסיפים את העדשים הכתומות, העגבניות והתבלינים ומערבבים.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־20 דקות, עד שהירקות והעדשים רכים. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהכיריים. מגישים כך, או טוחנים את המרק לקבלת מרקם קרמי.

לפינוק: פיתה עם זעתר
מפרידים פיתה לשני עיגולים. מערבבים בקערה מעט שמן זית עם זעתר בכמות נדיבה. מורחים את העיגולים ואופים אותם כמה דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מגישים לצד המרק.