מרק כתום עם פינוק זעתר
מתכון של כרם אביטל מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 6 מנות
מעט שמן זית לטיגון
1כוס ירקות כתומים חתוכים לקוביות (בטטה, דלעת, גזר וכדומה(
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
3 שיני שום, קלופות וכתושות
1 כוס עדשים כתומות
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לרבעים
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
5 כוסות מים
מיץ מ־1 לימון קטן
אופן ההכנה
1. מחממים מעט שמן זית בסיר. מוסיפים את קוביות הירקות, הבצל והשום ומטגנים כ־5 דקות.
2. מוסיפים את העדשים הכתומות, העגבניות והתבלינים ומערבבים.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־20 דקות, עד שהירקות והעדשים רכים. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהכיריים. מגישים כך, או טוחנים את המרק לקבלת מרקם קרמי.
לפינוק: פיתה עם זעתר
מפרידים פיתה לשני עיגולים. מערבבים בקערה מעט שמן זית עם זעתר בכמות נדיבה. מורחים את העיגולים ואופים אותם כמה דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מגישים לצד המרק.