1. מערבבים בקערה את קוביות הסלק עם הסוכר וחצי מכמות מיץ הלימון. בקערה נפרדת מערבבים את הדלעת עם יתרת מיץ הלימון. מניחים לשתי הקערות לכחצי שעה. מסננים.
2. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו.

3. מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים או הצנוברים, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים.
4. הרכבת הסלט: שמים בקערת ההגשה את התפוח והתמר ומוסיפים את הסלק והדלעת. יוצקים את הרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים את הנענע ואת השקדים (או הצנוברים)
ומגישים.