סלט ברכות לראש השנה
מתכון של מירב גביש
המרכיבים
2 סלקים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/2 כפית סוכר לבן
מיץ מ־ 1 לימון
300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
חופן שקדים פרוסים או צנוברים
1 תפוח ירוק, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 תמר מג'הול, קצוץ דק
חופן נענע, קצוצה גס
לרוטב
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור,
גרוס
1 כפית סילאן
אפשרות: 1 כפית מיץ רימונים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את קוביות הסלק עם הסוכר וחצי מכמות מיץ הלימון. בקערה נפרדת מערבבים את הדלעת עם יתרת מיץ הלימון. מניחים לשתי הקערות לכחצי שעה. מסננים.
2. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו.
3. מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים או הצנוברים, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים.
4. הרכבת הסלט: שמים בקערת ההגשה את התפוח והתמר ומוסיפים את הסלק והדלעת. יוצקים את הרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים את הנענע ואת השקדים (או הצנוברים)
ומגישים.