מכינים את תפוחי האדמה

  • מבשלים כ-5  תפוחי אדמה גדולים, עם הקליפה, עד שהם רכים אבל לא רכים מדי
  • (לא פירה)
  • מצננים לגמרי
  • חותכים לפרוסות בעובי של פרוסות החצילים (עובי הפרוסות אחרי שהחצילים יצאו מהתנור, שזה כבר פחות מ-1 ס"מ)

חצילים

  • חותכים 2-3 חצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך, אפשר קצת פחות
  • מניחים על תבנית משומנת (שמן זית), משמנים עם מברשת מעל וזורים מלח
  • מכניסים לתנור, על קרוב ל-200 מעלות, עד שהם נראים שחומים וטעימים

רוטב עגבניות

  • מאדים בצל ושום
  • מוסיפים עגבניות והרבה רסק עגבניות או עגבניות משומרות (קופסה גדולה)
  • מתבלים במלח, פלפל, סוכר, צ'ילי, כמון, פפריקה מעושנת
  • מוסיפים מים, עד שהרוטב סמיך אבל נשפך בקלות
  • מוסיפים פטרוזיליה קצוצה

שביבי סויה

  • משרים ל-20 דקות בערך שתי כוסות של שבבי סויה יבשים בהרבה מים רותחים, מתובלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה מעושנת
  • מסננים למסננת דקה, סוחטים ומחכים שיתייבש
  • מאדים בצל ושום, מוסיפים את השבבים, מטגנים קצת, טועמים ומחזקים תבלינים

ציפוי

  • טוחנים במעבד מזון את הקשיו המושרה עם תירס (קופסת שימורים אחת), שום (בערך ארבע שיניים), קצת שמן, קצת מים, צ'ילי ומלח, עד שהמרקם חלק.

הרכבת המוסקה (אפשר לשחק עם השכבות:)

  • משמנים את התבנית
  • מניחים שכבת תפוחי אדמה
  • שכבת חצילים
  • קצת רוטב (שיכסה את הכול וייכנס קצת ברווחים, אבל בלי להציף).
  • שכבת שבבי סויה, דחוסה קצת
  • עוד קצת רוטב
  • שכבת תפוחי אדמה
  • שכבת חצילים
  • כל הרוטב שנשאר

מכניסים לתנור

  • מכסים בנייר פרגמנט ומעליו נייר כסף
  • מכניסים לתנור על כמעט 200 מעלות, עד ששומעים את המוסקה מבעבעת (בערך שעה)
  • שופכים מעל את הציפוי, ומחזירים לתנור בלי כיסוי, עד שהציפוי מקבל מעין קרום פריך, שזוף ומגרה