1. מבשלים את תפוח האדמה בסיר מלא מים (אם רוצים, מוסיפים את עלי הדפנה) עד שהוא רך.
2. בינתיים, מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
3. מסננים את תפוח האדמה ושומרים כחצי כוס ממי הבישול. נפטרים מעלי הדפנה.
4. מעבירים את תפוח האדמה לקערה, מוסיפים את השעועית המבושלת, יתרת שמן הזית והתבלינים ומועכים למחית בעזרת מועך פירה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון). מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב. אם צריך, מוסיפים ממי הבישול של תפוח האדמה. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים עוד שמן במידת הצורך.

מומלץ להגיש לצד שיפודי ירקות או ירקות מבושלים.