פירה שעועית לבנה
מתכון של כרם אביטל מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 4 מנות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2-3 עלי דפנה (לא חובה)
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (1כוס שעועית יבשה, לפני בישול)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
קורט אגוז מוסקט טחון
קורט פפריקה
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוח האדמה בסיר מלא מים (אם רוצים, מוסיפים את עלי הדפנה) עד שהוא רך.
2. בינתיים, מחממים במחבת 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
3. מסננים את תפוח האדמה ושומרים כחצי כוס ממי הבישול. נפטרים מעלי הדפנה.
4. מעבירים את תפוח האדמה לקערה, מוסיפים את השעועית המבושלת, יתרת שמן הזית והתבלינים ומועכים למחית בעזרת מועך פירה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון). מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב. אם צריך, מוסיפים ממי הבישול של תפוח האדמה. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים עוד שמן במידת הצורך.
מומלץ להגיש לצד שיפודי ירקות או ירקות מבושלים.