שטפו היטב את העדשים במים זורמים. הניחו בסיר והוסיפו מים בכמות שתעבור את קו העדשים. בשלו על אש בינונית עד התרככות- בערך חצי שעה והוסיפו לעדשים את הפלפל השחור. את המלח הוסיפו רק בסוף הבישול.

טגנו במחבת קטנה את הבצלים בשמן זית עד הזהבה ותבלו אותו בכורכום ומלח. כשהעדשים רכות, סננו את הנוזלים והחזירו העדשים לסיר.

הוסיפו לעדשים את האורז וערבבו. הוסיפו 2 כוסות מים (המים צריכים לעבור בשני סנטימטר לערך את גובה האורז והעדשים בסיר). הביאו לרתיחה והנמיכו את האש. המשיכו לבשל במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה והורידו מהאש כאשר האורז רך וכל הנוזלים התאדו.

ערבבו את הבצל המטוגן עם האורז והעדשים והוסיפו אז גם את נבטי העדשים.

הערה: אם תרצו להעלות את הערך התזונתי של מאכל זה, השתמשו באורז מלא אך שימו לב שזמן הבישול כמעט מוכפל ויש להוסיף יותר מים.

באדיבות אתר סוגת