מתכון קציצות עדשים וקישואים
מתכון של איתי פרקש מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 35 קציצות קטנות
2 כוסות (500 גרם) עדשים ירוקות מבושלות (1 כוס עדשים יבשות לפני בישול)
1 כוס שיבולת שועל שלמה (לא מהירת הכנה)
3 כפות טחינה גולמית
4-5 שיני שום, קלופות וכתושות
1 קישוא בינוני, מגורד
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לזילוף לפני האפייה:
¼ כוס שמן זית
לרוטב
4 כפות שמן זית
4 שיני שום, קלופות וכתושות
1 פחית גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
תבלינים: 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל, שחור גרוס, 1 כף בזיליקום יבש
אפשרות לעיטור: עלי תרד טרי
אופן ההכנה
1. הקציצות: שמים את העדשים (אם צריך, מסננים היטב) בקערת מעבד המזון. מוסיפים את שיבולת השועל, הטחינה והשום ומעבדים לעיסה יציבה )אם היא מתפוררת, ממשיכים לעבד). מוסיפים את יתרת מרכיבי הקציצות ומעבדים. טועמים – העיסה צריכה להיות עזת טעמים, כי הטעם מתכהה באפייה. אם צריך, מוסיפים מלח ופלפל.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. יוצרים קציצות ומניחים בתבנית. מזלפים עליהן את השמן. אופים כ־30 דקות, עד שהקציצות משחימות.
4. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את השום ומטגנים רק עד שהוא מתרכך מעט וריחו עולה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות תוך כדי ערבוב קל מדי פעם, עד שהעגבניות מתרככות ומפרישות מיץ. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והבזיליקום, ומבשלים עוד כ־20 דקות.
5. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ־10 דקות, עד שרוב הנוזלים נספגים (חלקן העליון של הקציצות נשאר פריך ושחום, מחוץ לרוטב). אם רוצים, מפזרים עלי תרד. מגישים מיד.