מטגנים את הבצל על אש בינונית עם השמן זית, עד להזהבה, מוסיפים את השום והפלפל החריף, מערבבים מידי פעם בערך 3 דק' (זהירות לא לשרוף את השום).
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב בערך 3 דק.
מוסיפים את הסלרי והאפונה ומערבבים היטב. בינתיים בקערה מערבבים רסק עם מים רותחים עד להתמזגות מלאה.
לאחר שהסלרי והאפונה שהו יחד בערך 5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים עם הרסק עגבניות.
סוגרים את המחבת עם מכסה ומניחים לתערובת להתבשל 20 דק בערך (על אש בינונית) לקראת סוף הבישול מגבירים את האש עם מכסה פתוח לצמצום הנוזלים ומוסיפים את המלח (להוסיף את המלח רק בסוף). מכבים את האש ומגישים ליד אורז מלא, קינואה או בורגול.

המתכון של שירי מזור, נטורופטית, שמכינה תפריטים יעודיים לילדים