תבשיל אפונה וכרפס
מתכון של שירי מזור
המרכיבים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי קטנים או 1 גבעול ארוך פרוסים דק
1 כוס אפונה עדינה קפואה
רבע פלפל חריף טרי (אופציונאלי)
תבלינים:
2 כפות פפריקה גרוסה/מתוקה
1 כף מחוקה פלפל שחור גרוס
2 כפיות כורכום
חצי כף כמון
2 כפיות מלח אטלנטי
3-4 כפות שמן זית
חצי קופסת קטנה של רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים או ציר רותח
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל על אש בינונית עם השמן זית, עד להזהבה, מוסיפים את השום והפלפל החריף, מערבבים מידי פעם בערך 3 דק' (זהירות לא לשרוף את השום).
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב בערך 3 דק.
מוסיפים את הסלרי והאפונה ומערבבים היטב. בינתיים בקערה מערבבים רסק עם מים רותחים עד להתמזגות מלאה.
לאחר שהסלרי והאפונה שהו יחד בערך 5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים עם הרסק עגבניות.
סוגרים את המחבת עם מכסה ומניחים לתערובת להתבשל 20 דק בערך (על אש בינונית) לקראת סוף הבישול מגבירים את האש עם מכסה פתוח לצמצום הנוזלים ומוסיפים את המלח (להוסיף את המלח רק בסוף). מכבים את האש ומגישים ליד אורז מלא, קינואה או בורגול.
המתכון של שירי מזור, נטורופטית, שמכינה תפריטים יעודיים לילדים