פשטידת כרשה
מתכון של עינת שגיא
המרכיבים
1 כף שמן
2 כרשות בינוניות (כ־ 300 גרם), חתוכות לחצאי עיגולים
1/2 חבילה (כ־ 60 גרם) תרד טרי
1/2 קובייה (150 גרם) טופו
6 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ומרפדים תבנית מתאימה בנייר אפייה.
2. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הכרשה והתרד עד ריכוך.
3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם "גבינתי".
4. מעבירים את מחית הטופו לקערה, מוסיפים את הכרשה והתרד ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ־ 40 דקות, עד שפני הפשטידה משחימים קלות.