מלאי כופתה הודי ברוטב דלעת עגבניות וקוקוס
מתכון של גיל הררי שף טבעוני
המרכיבים
כופתאות:
חבילת טופו-300 גרם חתוך לקוביות
4 גזרים מבושלים חתוכים לרבעים
חצי כוס קשיו מושרה
2 שיני שום
חופן כוסברה
2 כפות סויה תמרי
חצי כפית מלח
חצי כפית גראם מסאלה
חצי כפית קארי
רוטב
חצי ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
4 עגבניות מקולפות וקצוצות
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חצי חבילת כוסברה קצוצה
כפית ג'ינג'ר קצוץ
קרטון חלב קוקוס 500 מ"ל
חצי כפית קארי
חצי כפית גראם מסאלה
מלח לטעם
כפית שמן קוקוס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
מכניסים את הקשיו והגזר למעבד מזון,וטוחנים למרקם חלק
מוסיפים את שאר המרכיבים,וטוחנים למרקם אחיד
מכניסים למקרר לחצי שעה שהמרקם יתקשה מעט
צרים כדורים קטנים בערך 3 ס"מ על 3 ס"מ
מסדרים על תבנית עם נייר אפייה,ואופים ל 20 דקות
להכנת הרוטב
מחממים בסיר את שמן הקוקוס
מטגנים את הבצל עד השחמה קלה
מוסיפים את הדלעת,שום,ג'ינג'ר ותבלינים לעוד כ3 דקות
מוסיפים את העגבניות וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה.
טוחנים את הרוטב עם בלנדר יד
מכניסים את הכופתאות לרוטב ל 5 דקות
מוסיפים את הכוסברה
מגישים ומפזרים מעט קשיו טחון מעל.