גולש הונגרי
המרכיבים
כ-4 כפות שמן חמניות
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים גדולים, מגורענים ופרוסים בינוני
5 כפות שטוחות פפריקה הונגרית מתוקה
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 כפית זרעי קימל
1/2 כפית שבבי צ'ילי אדום יבש
3 כפות רסק עגבניות
חופן שמיר טרי קצוץ
200 מ"ל שמנת חמוצה
מלח
אופן ההכנה
בסיר רחב על להבה בינונית מערבבים את השמן והבצל כשלוש דקות
מוסיפים את השום ומבשלים עד שהבצל מתרכך
מוסיפים את הפלפלים והפפריקה וממשיכים לבשל עוד כמה דקות
מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, זרעי הקימל ושבבי הצ'ילי ומלח
מניחים לירקות להגיר נוזלים במשך כמה דקות
מוסיפים את רסק העגבניות ומים עד לגובה של שלושה רבעים מהתערובת שבסיר
מרתיחים, מכסים את הסיר ומשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים
מוסיפים חצי מכמות השמיר ומערבבים
מפזרים על המנות המוכנות את שאר השמיר ומגישים בליווי שמנת חמוצה