גרנולה תוצרת בית
מתכון של The Saucy Southerner
המרכיבים
3 כוסות שיבולת שועל
3 כפות סוכר חום
1 1/2 כפיות קינמון טחון
כפית שטוחה של אבקת קינמון
1/2 כפית מלח
1/3 כוס דבש
2 כפות שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
1 כוס תפוח מיובש חתוך
1 כוס חמוציות מיובשות
1 כוס פקאן שבור
1/2 כוס של גרעינים קלויים מכל סוג או זרעי חמניות
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום של 150 מעלות
מכינים בצד תבנית מכוסה בנייר אפיה
בקערה גדולה שמים את שבולת השועל, סוכר חום, קנמון, אגוז מוסקט ומלח
מערבבים
בקערה קטנה מניחים דבש, שמן ותמצית וניל
מערבבים
שופכים את תערובת הדבש מעל תערובת שבולת השועל
מפזרים באופן שווה בתבנית האפיה
מניחים בתנור 20 דקות מכוסה בנייר אפיה
מערבבים
ממשיכים לחמם עוד 10-20 דקות או עד הזהבה
מסירים את נייר האפייה
מוסיפים את התפוח המיובש, החמוציות ואגוזי הפקאן ומערביים יחד
מקררים את התערובת
בקרור יש "לשבור" את התערובת המתקשה