מסננים את החומוס ממי ההשרייה ומבשלים בסיר עם הרבה מים ואבקת אפייה כשעה וחצי. מסננים ומתבלים במלח ומצננים. כשהחומוס קר מערבבים עם הכוסברה ונענע קצוצים ומתבלים בשמן זית.

קולים את החצילים על להבה או תחת גריל עד שנשרפים. מורידים מהאש וקוצצים או טוחנים במעבד מזון, עם הקליפה. מתבלים במלח ופלפל.

מניחים את הסלק, גזר, צנונית ודלעת בתבנית אפייה ומתבלים בשמן זית ,מלח ופלפל ומכסים ונייר אלומיניום. צולים בתנור מחומם מראש ל160 מעלות כשעה וחצי, עד שהירקות רכים.

מרתיחים סיר עם מים וכף מלח, חולטים את הכרוב ניצנים,בצל ירוק, במיה ושעועית כ3 דקות ומעבירים מיד למי קרח ל-5 דקות ומסננים.

מערבבים את כל חומרי הרוטב.

מרפדים אדנית עם נייר פרגמנט. מעבירים פנימה את החומוס. מתבלים את החצילים ב3 כפות רוטב ומשטחים מעל הגרגרי חומוס. מפזרים מעל זעתר.

פורסים את הירקות ומתבלים ברוטב. שותלים בתוך האדנית ומגישים.

*ניתן לשמור בטמפ' החדר עד שעה
*אפשר לגוון עם הירקות –  כרובית, ברוקולי, פטריות
*את החומוס אפשר להחליף בעדשים או שעועית
*ניתן להכין את כל השלבים בנפרד יום מראש ולשמור במקרר

המתכון של סבינה ולדמן – שף ,יועצת קולינרית ומתכונאית. עוסקת בייעוץ והקמה של בתי קפה ומסעדות, מרצה בבית ספר הגבוה לקולינריה – בישולים