חציל:

  1. את החצילים יש לחורר בעזרת מזלג ולקלותם בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות כ-20 דקות עד שחצילים רכים.
  2. מוציאים מהתנור כאשר החצילים מוכנים ומניחים אותם לקירור בטמפרטורת החדר.

 טחינה עגבניות:

1. בכלי חסין אש או בתבנית קטנה מסדרים את העגבניות, הבצל, שיני שום.
2. מפזרים מעל מעט מלח, פלפל שחור ואת שמן הזית
3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות לרבע שעה.
4. כעבור רבע שעה, מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים את תכולתה במקרר.
5. לאחר שהעגבניות קרות, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק.
6. בקערה גדולה שמים את העגבניות הטחונות, הטחינה, מיץ לימון ואת המים ובוחשים הכל עד לאיחוד כל החומרים. במידה והטחינה האדומה אינה דלילה מספיק יש להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת המרקם הרצוי. יש לטעום ולהשלים טעמים בעזרת מלח ופלפל במידת הצורך.

 הגשה: 

  1. בצלחת עמוקה שמים 3 כפות גדושות מטחינת העגבניות
  2. את החציל יש לקלוף. ניתן לחמם את החציל הקלוף בתנור למספר דקות.
  3. מניחים את החציל על גבי הטחינה. מפזרים מעל מלח גס, סומק, מיץ לימון ופטרוזילה קצוצה.

ניתן להגיש עם פרוסות לחם.