פלאפל ירוק מפיסטוקים ועשבי תיבול
מתכון של Green kitchen stories
המרכיבים
8 גבעולי נענע (או כל צמח תבלין אחר שתחשקו בו)
8 גבעולי פטרוזיליה
200 גר' פיסטוקים נטולי קליפה
2 כוסות גרגירי חומוס
2 שיני שום קלופות
1/2 בצל קטן
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1 כף קמח
1 כף אבקת אפיה
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר את עשבי התיבול ל-30 שניות
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים במיקסר
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד עיסה שווה במיקסר כדקה (ערבבו עם כף מעת לעת, אם יש צורך)
תשמרו על מרקם גס ולא משחתי
צרו 24 כדורים קטנים
שימו על נייר אפיה ואפו בתנור כ-15 דקות על 200 מעלות צלזיוס
הפכו מצד לצד תוך כדי אפיה כדי צבע אחיד
רוטב צ'ילי עגבניות אופציונלי
3 עגבניות חתוכות לחתיכות קטנות
1/2 פלפל חריף אדום חתוך לחתיכות
1 שן שום קצוצה
3 כפות שמן זית
אורגנו (רצוי טרי)
מלח ופלפל
מערבבים הכל יחד וניתן להגיש לצד כדורי הפלאפל
***המתכון לקוח מכאן***