מחממים את התנור ל-180 מעלות
חותכים את הגזרים ל'אצבעות' ומאדים 10 דקות עד שמתרכך מעט
פורסים את הלימון

הכנת המרינדה:
במעבד המזון שימו יחד את השום, עשבי התיבול, אבקת הצ'ילי, כמון, מלח, פלפל, מיץ לימון. ערבבו
הוסיפו 2-3 כפות שמן קוקוס ואת חומץ התפוחים

במחבת החמה שימו את הלימון והגזר ועליו פזרו את המרינדה באופן שווה
העבירו את הכל לתנור, כ-30 דקות עד הזהבה

בנפרד, חצו את האבוקדו לשניים ואחר כך לקוביות והניחו בקערה עמוקה
הוסיפו את הגזרים במרינדה (וגם את המרינדה שנקרשה והתקשתה במחבת)

בקערה קטנה ערבבו את שמן הזית, חומץ הויניגרט הנותר וכף מיץ לימון
לתוך הרוטב הזה הכניסו את עשבי התיבול וערבבו
ערבבו הכל עם האבוקדו והירקות בקערה הגדולה
הוסיפו את ירק הסלט ואת הגרעינים הקלויים מעל

* אפשר להתיז מעל שמן זית