תבשיל קארי קינואה ובטטה
מתכון של מימי אבישי
המרכיבים
1.5 כוסות קינואה (לא מבושל)
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לפרוסות
1 בצל חתוך לפרוסות
1 כוס אפונה (קפוא)
200 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
15 עלים ריחן חתוכים לפרוסות
רוטב:
1 פחית קרם קוקוס
2 כוסות ציר מרק או מים
4 כפות מחית קארי ירוק
1 שן שום כתוש
1 כפית כורכום
1 כפית ריחן מיובש
½ כפית מלח
צ'ילי לפי טעם (אופציונלי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים היטב כלי גדול המתאים לאפיה (פיירקס) ומניחים את פרוסות הבצל, הפלפל, קוביות הבטטה, האפונה, הטופו, והריחן. מעל מפזרים את הקינואה .
מערבבים ביחד כל החומרים של הרוטב ומוסיפים לכלי. סוגרים היטב עם נייר אלומיניום ואופים כשעה. רצוי לבדוק אחרי חצי שעה בזהירות רבה כי הרוטב מאד נוזלי ורותח. אחרי שעה כל הנוזלים נספגים.
בתאבון!