קוסקוס עם תבשיל ירקות עשיר
מתכון של איתי פרקש מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 4-6 מנות
2 כפות שמן זית
4-5 גזרים, חתוכים גס
2 תפוחי אדמה, חתוכים גס
1 בצל, קלוף וחתוך גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים למקטעים באורך 10 ס"מ
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה או משימורים)
1-1/2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2כפית כורכום
1 כפית כמון
קורט קינמון טחון
3-4 עלי דפנה
12 כוסות (3 ליטרים) מים
1 קישוא גדול (או2 קטנים), חתוכים גס
1 כוס דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
להגשה: קוסקוס מחיטה מלאה, מבושל לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה
1. יוצקים לסיר את שמן הזית ומוסיפים את כל הירקות (למעט הקישוא והדלעת) ומטגנים על להבה גבוהה במשך -5 דקות
2. מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים, ומבשלים כ־30 דקות.
3. מוסיפים את הקישוא והדלעת ומבשלים כ־15 דקות נוספות.
4. ההגשה: עורמים קוסקוס בצלחות, מוסיפים מהתבשיל ומגישים וחם.