חומוס בבצל וצימוקים
מתכון של כרם אביטל מתוך חוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי"
המרכיבים
כמויות עבור 3-4 מנות
מעט שמן לטיגון
3-4 בצלים, קלופים וקצוצים
4 שיני שום, קלופות וקצוצות
2 כפיות אבקת קארי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם מהקפאה)
½ כוס צימוקים (בהירים או שחורים)
½ כוס מים
2 כפות רוטב סויה או מיסו
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־10 דקות, עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את גרגירי החומוס והצימוקים, מערבבים היטב ומטגנים עוד 2 דקות.
4. מוסיפים את המים ואת רוטב הסויה (או המיסו) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות. מסירים מהכיריים ומגישים.