תבשיל כרובית
מתכון של The Midnight Baker
המרכיבים
1 ראש כרובית גדו
1/4 כוס פלפל ירוק בחתיכות
1/4 כוס פלפל אדום בחתיכות
1 כוס פטריות פרוסות
2 כפות בצל קצוץ
4 כפות חמאה
1/3 כוס קמח
1 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
2 כוסות חלב צמחי
1 כוס גבינה צהובה קשה חתוכה (ניתן להמיר בתחליפי גבינה קשה או בטופו)
3-4 כוסות קרוטונים
2 כפות פרמז'ן מגורדת (אופציונלי)
אופן ההכנה
מפרידים את ראש הכרובית לפרחים
מניחים את הפרחים בסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומביאיםלרתיחה
מכסים וממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות (לא לבשל עד רכות כי הכל נכנס בהמשך לתנור)
משמנים תבנית ומניחים בה את פרחי הכרובית ומניחים בצד.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות
בסיר נפרד ממיסים חמאה. מוסיפים את הפלפלים, הבצל והפטריות ומבשלים עד התרככות
מוסיפים למחבת זה את הקמח מערבבים
מוסיפים את החלב באיטיות, תוך כדי ערבוב ועד היעלמות הגושים. מוסיפים מלח ופלפל
את רוטב הירקות והגבינה (או תחליפיה) שופכים מעל הכרובית שבתנור
על זה שופכים את הקרוטונים
מכסים בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות
שופכים מעל את שאריות החמאה כשהיא מומסת
מפזרים את הפרמז'ן המגוררת (אם משתמשים)
מחזירים לתנור ואופים עוד 10-15 דקות
דרך החברים האמריקאים שלנו הכרנו לאחרונה את The Midnight Baker בלוג אוכל שמפרסם מתחילת החודש ובכל יום שני מתכון ללא בשר, שמתאים ל-Meatless Monday. אנחנו ממליצים לעקוב אחריו.
דווקא במתכון שהבאנו לכם כאן, מציין הבלוג, שבין אם זה רוח הזמנים או הגיל, הצורך והרצון לבשר מן החי מדי יום הולך ונעלם וכך, מציע הבלוג, למצוא תחליפים מתאימים לעוד ימים. בקיצור, מתחילים בשני ללא בשר ושואפים לעוד.